De 5 geboden voor de buitenschil

Waar moet je beginnen bij het lezen van een bouwkundige tekening of hoe doorzie je als opzichter een bouwkundige situatie?  Dat is voor de meesten onder ons een behoorlijke kluif.

Als docent bouwkunde mis ik in het hbo- en mbo-onderwijs duidelijke handvatten om bouwkundige situaties goed te analyseren. Daarom heb ik zelf een methode hiervoor bedacht: “de 5 geboden”

Dit is een checklist waaraan elk detail van de buitenschil minimaal moét voldoen. Met behulp van de “5 geboden” zoomen we klassikaal diep in het detail en er ontstaan interessante en leerzame discussies, waarbij elke lijn, tekst en materiaal wordt ondervraagt. En dat is belangrijk, want wat vandaag (nog) goed is moet morgen beter!

Over Arie van Kuijk

architect & docent bouwkunde Arie is werkzaam als architect, bouwkundige en als docent bouwkunde op HBO en MBO. Kortom hij combineert Vakmanschap met Meesterschap!
Dit bericht werd geplaatst in onderwijs, projecten en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Plaats een reactie