NEN 2580 workshops

Woningen te ruim bemeten
“Makelaars meten woningen nog steeds niet op de juiste manier, waardoor huizenkopers denken dat hun woning groter is dan hij daadwerkelijk is. Vereniging Eigen Huis slaat alarm!”   Dit kopte De Telegraaf in het najaar van 2017.  Makelaars proberen met de toevoeging van “bij benadering”  aan de maten de aansprakelijkheid voor onjuistheden af te wentelen.  Al ruim 11 jaar trekt deze actieve vereniging tegen deze slinkse wijze van verkoop tevergeefs aan de bel.

Rechtszaak: makelaar aansprakelijk
In het voorjaar was er een rechtszaak, waarin de kopers van een ‘te groot aangeprezen’ woning de makelaar aansprakelijk stelde voor het feit dat de woning niet ca 80 m2 was, maar slechts 71 m2.  De rechter stelde de eiser in gelijk en de makelaar moest € 10.000 schadevergoeding betalen.

Meetinstrumenten
De overheid heeft met het uitgeven van de NEN 2580 precies vastgesteld  hoe oppervlakten & inhouden van gebouwen te meten  en welke termen, definities en bepalingsmethoden hiervoor moeten worden gebruikt. Deze norm is voor alle varianten woningen en bedrijfsruimten.

Workshop NEN2080
De NEN 2580 is behoorlijk complex. Zó complex dat ook de makers van de oorspronkelijke norm even de weg kwijt waren. Binnen een jaar na uitgifte kwam al een speciaal correctieblad NEN 2580/C1  uit  om gemaakte fouten  te corrigeren.

Arie van Kuijk is er in geslaagd om een goede heldere workshop voor een halve dag  op te zetten, waarin deze norm met duidelijke voorbeelden wordt uitgelegd.   Hij heeft een handige tool ontworpen, die deelnemers  als checklist voor het definiëren en de berekeningen  kunnen gebruiken en mee naar huis nemen. Het laatste deel van de workshop is het zelfstandig uitrekenen van bruto vloeroppervlak (BVO), netto vloeroppervlak (NVO)  tarra-oppervlak (TO), gebruiksoppervlak (GO)  en verhuurbaar oppervlak (VVO). Ook diverse buitenruimten horen hierbij.

Interesse? Neem gerust contact op via het hieronder vermelde contactformulier

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

contactformulier:

Advertenties

Over Arie van Kuijk

architect & docent bouwkunde Arie is werkzaam als architect, bouwkundige en als docent bouwkunde op MBO en HBO. Kortom hij combineert Vakmanschap met Meesterschap!
Dit bericht werd geplaatst in projecten en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s