1998-2000: Odeon Architecten

functie: architect & projectleider

uitgevoerde taken: ontwerpen, bouwaanvraag, bouwbegeleiding, meer- en minderwerken, installaties, opzichter en opleveren.

Samen met collega-architect Sander Kreijns werk ik aan het ontwerp voor het nieuwe kantoor  van het Odeon architecten. De voormalige bakkerij van de ETOS (Eendracht, Toewijding, Overleg en Samenwerking) bij de Panta Rhei fontein aan de Essenstraat wordt grondig aangepakt met zo veel mogelijk behoud van zijn industriële uitstraling.   Jammer  is wel dat de oorspronkelijke witte gevelverf overgeschilderd is in een donker paarse variant.

Op de eerste verdieping onder nieuwe shed-daken wordt een grote tekenzaal gerealiseerd terwijl de gehele begane grond als commerciële ruimten voor derden wordt ingericht.  Voor de hoofdentree heb ik samen met TGM een grote geïsoleerd verzinkt stalen vliesgevel ontwikkeld.

Naast het ontwerp en bouwvoorbereiding heb ik ook de gehele bouwbegeleiding, zowel bouwkundig alsook alle installaties onder handen gekregen.

De verbouwing van de voormalige ETOS is onderdeel van een grotere wijkaanpak. In een latere fase zijn er atelierwoningen gerealiseerd langs en achter tegen het architectenbureau. Ook deze woningen hebben we dezelfde industriële uitstraling kunnen geven.

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

partners: aannemersbedrijf Van Straten, electrotechnische aannemer HVL, werktuigbouwkundige aannemer Burgers-Ergon, TGM-geveltechniek.

logo_Odeon_2009
bureaumedewerkers: Frank Aarts, Peter Bouw, Misha Breuer, Hans Claasen, Louis Dams, Francy van Doorn, Ingrid van Eersel, Hugo Geerlings, Frans Geers, Jeroen Goes, Theo Habraken, Martien Huijbregts, Gee Jansen, Bart Knapen, Tiny Koenraads, Sander Kreijns, Willem van der Pasch, Petra Reulen, Jan Stultjens, Wim van der Ven, Gerard van de Wijdeven en Jan de Wit
Advertenties

Over Arie van Kuijk

architect & docent bouwkunde Arie is werkzaam als architect, bouwkundige en als docent bouwkunde op MBO en HBO. Kortom hij combineert Vakmanschap met Meesterschap!
Dit bericht werd geplaatst in projecten en getagged met , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s